Urechi

Păduchii trăiesc și se reproduc numai pe animale.

  • Păduchii sunt paraziți care trăiesc pe pielea și părul animalelor și al oamenilor.
  • Sunt paraziți specifici speciei deoarece nu se transmit între specii diferite de animale.
  • Se hrănesc cu păr și cu celule moarte ale pielii, iar unele specii se hrănesc și cu sânge.
  • Păduchii câinilor transmit tenie, care poate infesta și oamenii
  • Fypryst Combo este potrivit pentru tratamentul și protecția câinilor și pisicilor împotriva păduchilor.

Cum recunoaștem o infestație?

Păduchii au o dimensiune de aproximativ 2 mm, iar corpul este turtit și de culoare maroniu gălbuie. La capătul fiecărui membru, au gheare cu cârlige scurte și puternice, care țin ferm părul gazdei. Ele pot fi văzute cu ochiul liber, însă ușor anevoios la animalele cu blana groasă.


Cum vindecăm o infestație?

Păduchii depun ouă pe animal și se lipesc de păr. Noua generație se dezvoltă în aproximativ o lună. Au nevoie de o gazdă în toate etapele dezvoltării, altfel nu pot supraviețui.

Spre deosebire de purici, păduchii sunt doar pe animale, astfel încât utilizarea unui medicament adecvat îi poate distruge complet. Fypryst Combo conține și ingredientul activ fipronil, util în combaterea păduchilor.

În același timp, trebuie să eliminăm și paraziții interni, deoarece păduchii canini din specia Trichodectes canis transmit viermele canin Dipylidium caninum, care poate fi transmis și oamenilor. Pentru a elimina în mod eficient acești paraziți, folosim Dehinel la pisici, Dehinel Plus sau tableta aromată Dehinel Plus flavour la câini.


Cum prevenim infestația?

Îngrijirea regulată a blănii animalului (periaj zilnic și scăldat ocazional, dacă este necesar) este importantă în prevenirea infecțiilor cu păduchi de câine și pisică. Păduchii infectează adesea animalele tinere și cele mai în vârstă și animalele aflate în stare fizică slabă, așa că îngrijirea este deosebit de necesară. Se recomandă și utilizarea regulată a unui medicament care distruge păduchii. O alegere bună este Fypryst Combo, care protejează câinii și pisicile de păduchi, purici și căpușe timp de o lună.