Ataxxa

Care sunt indicațiile medicamentului?

Tratamentul si prevenirea infestațiilor cu purici adulți, căpușe și larvele lor.

Specii țintă

Câini cu greutatea mai mare de 1,5 kg și peste 7 săptămâni.

Leishmanioza
NU UTILIZAȚI PENTRU A TRATA PISCILE

Cum funcționează medicamentul?

Medicamentul sub formă de picături de piele este distribuit pe întreaga suprafață a corpului animalului după aplicare. Rămâne pe piele și păr cel puțin 4 săptămâni. Paraziții au un efect de contact – sunt uciși prin contactul cu substanța activă de pe părul sau pielea animalului tratat. Astfel, înainte de a mușca animalul, paraziții intră în contact cu medicamentul. Ingredientul activ permetrin provoacă o senzație de arsură căpușelor (1) și astfel le alungă.

Cum se utilizează medicamentul?

Aplicați-l seara. Lăsați câinele să stea nemișcat. Aplicarea depinde de greutatea corporală a acestuia. La câinii cu o greutate mai mică de 10 kg, părul este îndepărtat pe linia mediană dintre spete pentru a face pielea vizibilă. Așezați vârful picurătorului pe suprafața pielii și strângeți picurătorul de mai multe ori pentru a aplica întregul conținut. La câinii care cântăresc mai mult de 10 kg, medicamentul se aplică uniform în 4 locuri de-a lungul spatelui (de la umeri până la rădăcina cozii). Îndepărtați părul în fiecare loc pentru a face pielea vizibilă, așezați vârful picurătorului pe suprafața pielii și picurați o parte din conținut. După aplicare, nu atingeți câinele și lăsați medicamentul să se usuce.

Medicamentul este disponibil în 4 concentrații, corespunzătoare greutății corporale a câinelui.

1. Eisena L., Rosea D., Prosea R. et al. Bioassays to evaluate non-contact spatial repellency, contact irritancy, and acute toxicity of permethrin-treated clothing against nymphal Ixodes scapularis ticks. Ticks and Tick-borne Diseases 2017; 8: 837–49.