Durere

Fiecare dintre noi a simțit deja durerea. Știm foarte bine că ne poate afecta și reduce calitatea vieții. Câinii și pisicile au, de asemenea, un sistem nervos dezvoltat în mod similar, deci putem presupune că simt durere în toate situațiile în care oamenii le-ar simți.

Durerea este adesea cauza unui comportament neobișnuit, dar animalele îl ascund instinctiv. Putem identifica semne de durere la câinele sau pisica noastră? Pentru că ne cunoaștem cel mai bine animalul, jucăm un rol cheie în recunoașterea durerii.

Odată ce semnele de durere sunt recunoscute, este necesară o examinare de către un medic veterinar pentru a determina cauza durerii și pentru a prescrie un tratament adecvat.

Cum tratăm durerea?

Durerea nu trebuie tratată niciodată fără sfatul medicului veterinar, deoarece analgezicele înregistrate la om pot fi fatale pentru animale! Intoxicația animalelor de companie este cel mai adesea cauzată de utilizarea medicamentelor destinate oamenilor, care conțin paracetamol, ibuprofen, naproxen și acid acetilsalicilic. Adesea se termină foarte prost.

Durata de viață a câinilor și pisicilor crește, de asemenea. Ca și în cazul persoanelor în vârstă, durerea cronică este frecventă la animalele în vârstă. La câini, în 80% din cazuri, este asociat cu inflamația articulațiilor și are un impact puternic asupra calității vieții lor. Starea nu este vindecabilă, dar este bine gestionată cu medicamente și o dietă echilibrată, precum și prin exerciții fizice adaptate. Standardul de aur pentru tratament este ingredientul activ carprofen, care este prescris de medicul veterinar.